Wszystkie posiłki serwowane w naszym przedszkolu to smaczne i urozmaicone dania, spełniające wszelkie normy w zakresie prawidłowego żywienia dzieci w wieku przedszkolnym. Zachowanie właściwych proporcji białek, węglowodanów, tłuszczów i witamin to lokata w dobre zdrowie w dzieciństwie, która zaprocentuje w dorosłym życiu.
Dzieci spożywają posiłki w spokojnej i miłej atmosferze, o regularnych porach, estetycznie serwowane na ładnej i ujednoliconej zastawie. Wpływa to korzystnie na kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych, na które bardzo zwracamy uwagę.
W przypadku dziecka z alergią pokarmową zapewniamy dietę eliminacyjną, polegającą na wykluczeniu z jadłospisu produktów powodujących alergię.
Przekonani o tym, jak ważna jest pełnowartościowa i zdrowa dieta, dbamy o to, by posiłki podawane w naszym przedszkolu były przygotowywane zgodnie z normami zalecanymi przez dietetyków dziecięcych.
Zapewniamy trzy smaczne, urozmaicone posiłki.

Przykładowy jadłospis na rok 2023
Poniedziałek
- Śniadanie: Truskawkowo-bananowa owsianka. Zawiera: mleko spożywcze, 2% tłuszczu; płatki owsiane; zarodki pszenne, owoc sezonowy
- Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami. Zawiera: bulion drobiowy; seler korzeniowy; śmietana, 12% tłuszczu; masło ekstra. Makaron z sosem bolognese. Zawiera: makaron bezjajeczny
- Podwieczorek: Smoothie porzeczkowo-bananowe, bułka mleczna. Zawiera: maślanka spożywcza, 0,5 % tłuszczu, bułki mleczne;
Wtorek
- Śniadanie: Bufet małego smakosza. Zawiera: kiełbasa kanapkowa z kurczaka; chleb wiejski; ser twarogowy półtłusty; chleb mieszany z płatkami owsianymi; ser, edamski tłusty; masło ekstra. Chrupiące warzywo
- Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem. Zawiera: włoszczyzna (marchew, pietruszka, por, seler, cebula); śmietana, 12% tłuszczu. Kotlet mielony z ziemniakami i burakami zasmażanymi. Zawiera: kajzerki; białko jaja kurzego
- Podwieczorek: Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej z owocami. Zawiera: mleko spożywcze, 2% tłuszczu
Środa
- Śniadanie: bułki z twarożkiem na dwa smaki- z serkiem waniliowym i z twarożkiem i warzywami. Zawiera: bułki grahamki; masło ekstra; ser twarogowy półtłusty; jogurt naturalny, 2% tłuszczu, owoc sezonowy
- Obiad: Zupa gołąbkowa.Zawiera: bulion jarzynowy; masło ekstra. Racuchy drożdżowe z jabłkami. Zawiera: mleko spożywcze, 2% tłuszczu; mąka orkiszowa pełnoziarnista; mąka orkiszowa biała; jaja kurze całe
- Podwieczorek: Galaretka z owocami herbatniki;
Czwartek
- Śniadanie: Bufet małego smakosza. Zawiera: kiełbasa kanapkowa z kurczaka; chleb wiejski; ser twarogowy półtłusty; chleb mieszany z płatkami owsianymi; ser, edamski tłusty; masło ekstra. Chrupiące warzywo
- Obiad: Zupa marchewkowa. Zawiera: seler korzeniowy. Ragu wieprzowe z warzywami i kopytkami Zawiera: mąka pszenna, typ 550
- Podwieczorek: Kisiel truskawkowy, wafle ryżowe naturalne
Piątek
- Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem, kanapka z dżemem owocowym. Zawiera: mleko spożywcze, 2% tłuszczu; chleb graham; makaron bezjajeczny z semoliny; masło ekstra, owoc sezonowy
- Obiad: Rosół drobiowy z makaronem. Zawiera: bulion drobiowy; makaron bezjajeczny. Domowe paluszki rybne z ziemniakami i warzywami na parze. Zawiera: mąka pszenna, typ 500; jaja kurze całe
- Podwieczorek: Szarlotka. Zawiera: mąka pszenna, typ 750; jaja kurze całe; proszek do pieczeni